מבית דרכי הוראה לרבנים

נגן וידאו

פרשת זכור – האם וכיצד מכים ב'עמלק'

"מחה תמחה את זכר עמלק" מהו מקור המנהג לרקוע ברגלים על הקרקע בעת השמעת שמו של עמלק או המן? • איך מוחים את זכר עמלק כראוי • לזכור ולא לשכוח!

אורך הוידאו:

0:54

דבר תורה ל

דברי מרן הרב זצוק"ל:

 

האם וכיצד מכים ב"עמלק"

על מצות "מחה תמחה את זכר עמלק" אמרו חז"ל שיש למחות אפילו עצים ואבנים. וישנם אנשים, שברגע ששומעים את המילה "עמלק" יוצאת מפי החזן, מייד הרגל שלהם פועלת מבלי לחשוב הרבה, כדי להכות את עמלק. אמנם אין פסול בדבר, אבל צריך לדאוג שהציבור ישמעו כל מילה ומילה שיוצאת מפי החזן ולא יפריעו בשום אופן. ויכוח גדול יש בין החכמים אם יש לומר זֶכֶר עם סגו"ל או עם זֵכֵר ציר"י, וכמו כן יש מחלוקת גדולה בין הפוסקים מה הדין אם לא שמע מילה כזו או אחרת, אם כן קשה מאוד שהציבור ישמעו את כל הקריאה מפי החזן מילה במילה עם כל הרעש שעושים! על כן הטוב ביותר הוא, שיכריז האחראי בבית הכנסת שלא יכו בשעת הקריאה כלל כדי לאפשר לצאת ידי חובת הקריאה ולהתכוון בכל הכוונות הראויות, ואחרי הקריאה כולה יוכל החזן לחזור עוד הפעם על הפסוק האחרון ובאומרו "עמלק" יכו וימחו כאוות רצונם. 

 

שלח במייל
שלח בוואטסאפ
שתף בפייסבוק
צייץ בטוויטר

אולי יעניין אותך גם:

נס ושמו מגילת אסתר – התבוננות בניסי המגילה

המן האגגי נפל ונכשל באופן על טבעי למתבונן לעומק של מגילת אסתר • במקום שהמן יעשה "חשבון נפש" איך הוא מתרסק כל כך מהר, הוא העדיף לתלות זאת ב"מקרה" ולא שזה יד ההשגחה העליונה • המן היה כל כך בטוח שהכל מקרה עד שניסה לשכנע גם את הסובבים אותו בכך דבר שלא עזר לו כמובן

מה ההבדל בין המן הרשע לפרעה האכזר?

בפורים אנו מחויבים למחות את זכר המן האגגי • לעומת זאת על רשע לא פחות אכזר – פרעה, לא נצטוינו למחות את שמו כמו המן הרשע • האם לפרעה יש פרוטקציה שאין להמן?

אתר הרב מרדכי אליהו

חפש סרטון, סיפור, או שיעור

צור קשר

מעוניינים לשלוח חומר על הרב? או להשתתף בהפצת תורתו במגוון ערוצים? תוכלו ליצור עימנו קשר בטופס זה