מבית דרכי הוראה לרבנים

הלכות קדושת בית הכנסת

תפילות אבות תיקנום • מהות תפילת ערבית • שכינה שרויה במקום המקדש • קדושה במקום תפילת עראי • קדושת הר המוריה • קדושת בית כנסת ובית המדרש • בית כנסת - כבית המקדש

אורך הוידאו:

1:17:20

מספר:

223

נמסר בחודש

כסליו

תשס"ב

בפרשת:

ויצא

בנושא:

•  ידוע שהאבות תיקנו את התפילות. יעקב אבינו תיקן תפילת ערבית, ותפילה זו היא רשות. הטעם לכן הוא שזמנה של ערבית הוא בזמן של הקרבת הנשאר מהקורבנות לאחר קורבן תמיד של בין הערביים, אך מכיוון שלא תמיד היה מה להקריב התפילה היא רשות.

 

•   כשיעקב קם משנתו הוא אמר שהוא מרגיש שם שכינה, כיוון שיש קדושה למקום בו הוא נמצא. וישנה מחלוקת האם מקום שהתפללו שם בארעי- כמו שעשה יעקב אבינו- יש בו קדושה או אין בו קדושה. אמנם אצל יעקב אבינו, מקום התפילה היה בהר המוריה- והוא מקום שקדוש כבר משעת בריאתו.

 

•    כיוון שירושלים לא נתחלקה לשבטים אין לאף אחד בעלות עליה, ולכן כשבית המקדש יבנה- גם אם מישהו יקים מלון בירולשים יצטרכו לשלם לו רק על השירות שהוא נתן במלון אבל לא על המקום, ויוכלו לשלם לו מעורות של קורבנות.

 

•    בבית הכנסת ישנה קדושה מיוחדת שנובעת מקדושת בית המקדש, ולכן אסור לנהוג בו מנהג בזיון או קלות ראש, ובפרט צריך להיזהר שלא לדבר שם שיחות חולין וכדו' ולא לנהוג בהם דרך ארעי וכדו'- כיוון שהשכינה שרויה שם.

 

 

 

 

שלח במייל
שלח בוואטסאפ
שתף בפייסבוק
הדפס

אולי יעניין אותך גם:

דינים שונים בהדלקת נרות חנוכה

היחס המיוחד והקשר העמוק בין יעקב אבינו לבנו יוסף הצדיק • הוספה במצוות וההידור בנר חנוכה • הדלקה בשמן ובפתילות מהודרות • שמן ופתילות בשיעור הנדרש • שימוש בנותר השמן והפתילות

שבת

שבת, תורה, ותפילין

קיום מצוות צריך להיות גם בהיות האדם בבית וכל שכן בחוץ • בלעם מברך את ישראל בעל כורחו • כוח הדיבור • הנחת תפילין • מעלת לימוד התורה • כוונה בקיום המצוות • כוונה בתפילה

אתר הרב מרדכי אליהו

חפש סרטון, סיפור, או שיעור

צור קשר

מעוניינים לשלוח חומר על הרב? או להשתתף בהפצת תורתו במגוון ערוצים? תוכלו ליצור עימנו קשר בטופס זה